1.5.5. Submenu Not Working

  • Author
    Posts
  • #64655

    Hello,

    As the title suggest the sub menus are not working since I updated to 1.5.5…
    Have you noticed this? Is there any setting I have to change to get the sub menus working again?

    Thank you,
    Vasil Krastev

    Website: vaskion.com

    #64798

    Zed
    Cryout Creations Team

    Your site’s menu (and submenu) work fine form. What device/browser are you having issues on?

    Try clearing the cache and force refreshing the browser.


    If you like our creations, please rate them on WordPress.org.
    Please read the available documentation and search the forums before posting.
    #64810

    I have issues on my laptop – Dell XPS15. I tried to clear the cache of all my browsers but it did not help. I can record a video to show you the issue.
    When I use Chrome and click on a submenu the menu hides and gets immediately expanded again and nothing else happens. When I tried Chrome on another laptop the sub menus work but the corresponding menu gets expanded again after I click on a sub item.
    When I use FireFox or IE I have to click twice on the sub menu for it to take effect. The first time it just does nothing – only the menu hides.
    On mobile version everything is OK.
    I also use Anima theme on another site of mine and with its menus everything is OK. I also tried to switched the Anima site to Fluida too but the same error appeared right on the Live Preview…

    Do you have any idea what can I do to fix it? Should I wipe all settings and restore them? Will switching themes will work?

    #64871

    TheUKWedEvent
    Power User

    Hi I’m having the same issue.

    It is affecting Chrome which is not opening the sub menu options and it takes two clicks in IE as reported by the other poster.

    Website: www.theukweddingevent.co.uk

    #64914

    Mike Creighton
    Power User

    I am also experiencing exactly the same in Chrome – sub-menu taking two or more clicks to open and the submenu items close and reopen when clicking. Works fine on Safari.

    sotonnhs.net

    #64917

    TheUKWedEvent
    Power User

    My web developer has fixed the issue so if it is urgent and you can’t get it fixed, let us know.

    #64918

    Mike Creighton
    Power User

    I can wait for you to issue an update (if it’s not too long) – although my installation keeps wanting me to update to 1.5.5 even though I have 1.5.5 installed!?

    Many thanks

    Website: sotonnhs.net

    #64919

    TheUKWedEvent
    Power User

    Yeah I have that issue too when they roll out a new update.

    #64948

    Rocky Trifari
    Power User

    Yes, I have had trouble with this as well.

    #65102

    Mike Creighton
    Power User

    TheUKWedEvent – Still no sign of a theme update from Cryout so if you would be happy to share your fix that would be great.

    Mike

    Website: sotonnhs.net

    #65194

    Hello,

    I think I found a temporary solution until the next theme update that will fix the issue. At least it seems to be working on my site. Try it for yourself and see if it works for you too:

    Open the following file: ‘./wordpress/wp-content/themes/fluida/resources/js/frontend.js’
    In function ‘fluida_menu_animate()’ (line 66) go to line 88. The code should look like this:

    Comment these 3 lines (88, 89, 90), delete browser cache and reload the page.

    Hope this temporary fix will help for you too!

    Best Regards,
    Vasil Krastev

    • This reply was modified 3 weeks, 5 days ago by  vasskion.
    #65214

    Mike Creighton
    Power User

    Yes – worked a treat.

    Many thanks for the tip.

    Mike

    Website: sotonnhs.net

    #65320

    Zed
    Cryout Creations Team

    Hi everyone!

    We cannot recreate the reported problem in either Firefox or Chrome and as the 1.5.5 update includes changes to the menu script, caching may play a role.

    If you’re having issues with the menu functionality after this update please let us know (with a site that is exhibiting the issue) so we can take a look at it.


    If you like our creations, please rate them on WordPress.org.
    Please read the available documentation and search the forums before posting.
    #65324

    Hello,

    What about the lines of code in my post above? Why commenting them fixed the problem at my site?

    Thank you,
    Vasil Krastev

    #65506

    I am also experiencing exactly the same in Chrome – sub-menu taking two or more clicks to open and the submenu items close and reopen when clicking.

    Website: simonepedacos.com/wp

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)

You need to log in to reply to this topic.